Connect with US:

Vezi cum s-a desfășurat Gala Tinerilor Jurnaliști, ediția a II-a și cunoaște cine sunt câștigătorii acesteia

marţi, 24 noiembrie 2015

Gala Tinerilor Jurnaliști 2015Duminică, 22 noiembrie, începând cu ora 18.00, la Casa Naționalităților, Centrul Tânărului Jurnalist din Moldova a organizat Gala Tinerilor Jurnaliști, pentru al doilea an consecutiv. Aceasta a avut drept scopul de a educa, ghida și oferi șansa tuturor tinerilor să-și valorifice potențialul în domeniul jurnalismului. Evenimentul a coincis cu aniversarea a 13 ani de activitate a organizației, fiind o dublă sărbătoare, una marcantă pentru mai mulți tineri din domeniul jurnalismului și nu numai.

În cadrul Galei, au fost oferite premii la patru categorii: presă scrisă, radio, presă on-line și televiziune. Dosarele participanților au fost analizate de profesioniști. În calitate de juriu au fost: Valentina Ursu (editor de știri „Europa Liberă”), Alexandru Lebedev (fondator #Diez), Sorina Ștefârța (Director la „Școala de Studii Avansate în Jurnalism”) și Viorica Zaharia (Editor de știri „ProTV Chișinău”).

Iată care sunt jurnaliștii premiați în cadrul Galei Tinerilor Jurnaliști:

Secțiunea Presă Scrisă:
Ana-Maria Veveriță, Ziarul de Gardă
Dorin Galben, cotidianul Timpul
Victoria Dodon, Centrul de Investigații Jurnalistice din Moldova

Secțiunea TV:
Ana Gurdiș, Centrul Media pentru Tineri
Elena Briciuc, Jurnal TV
Mihai Sîtnic, Prime

Secțiunea Presă On-line:
Cristian Vlas, Moldova.org
Oxana Cruc, Рыбница.info
Ilona Spesivțev, reporter Locals.md

Secțiunea Radio:
Rodion Vîrlan, RADIO MEDIA, Cimișlia
Anna Karapirea, Radio Găgăuzia
Elena Stegari, Radio Moldova Tineret

La eveniment au fost prezenți și din cei care au deja o vastă experiență în domeniu: Valentina Ursu (editorul biroului din Chișinău al postului de radio „Europa Liberă”), Ecaterina Covali (fost președinte CTJM și autor al emisiunii „Punți către Europa”, la Realitatea TV), Dumitru Ciorici (fondator CTJM și director editorial al portalului on-line „Agora.md”), Stan Lipcanu (reporter la ziarul „Săptămâna”).

Totodată, la eveniment, invitații au avut parte și de un program artistic pe măsură. Au evoluat artiști cum ar fi: dansatori din show-baletul „Storm”, Vera, Lilian Dobândă, Laura Bodorin, duetul Cristian Condrea din „Wonder City” și Rodica Olișevschi, învingătorii competiției muzicale „Românii au Talent”, ediției din 2014, Brio Sonores.

Evenimentul s-a desfășurat în cadrul proiectului „Noua Generație Media”, susţinut de Ambasada Statelor Unite ale Americii și implementat de CTJM. Violeta Mihailova, directorul de proiect, a mărturisit că: „proiectul „Noua Generație Media” a întreprins mai multe acțiuni educaționale în direcția jurnalismului de calitate — recensământul canalelor de mass-media din țară, o școală de vară a tinerilor jurnaliști și, bineînțeles, însăși Gala.”

Centrul Tînărului Jurnalist din Moldova aduce mulțumiri tuturor celor care au contribuit la organizarea Galei Tinerilor Jurnaliști: „Teatrul Geneza Art”, partenerii media „KissFm”, #diez, NewsMaker și Asociația Presei Independente.

 

flag americanAcest proiect este posibil datorită ajutorului generos al poporului american oferit prin intermediul Departamentului de Stat al SUA. Opiniile exprimate aparțin Centrului Tânărului Jurnalist din Moldova și nu reflectă în mod necesar poziția Departamentului de Stat al SUA.

Comments

comments