Connect with US:

Tinerii din România și Republica Moldova întâlniți în cadrul unui proiect comun

sâmbătă, 26 octombrie 2013

1174623_10151821294547904_1045753813_nProiectul intercultural dintre România și Republica Moldova s-a desfășurat la Ocna Sibiului de Ziua Internațională a Tineretului.

Unul dintre membrii CTJM-ului a reprezentat organizația în cadrul proiectului bilateral, unde au fost prezente 30 de asociații, funcția cărora era să expună care sunt activitățile și evenimentele pe care le promovează aceste ONG-uri. În mod esențial, proiectul s-a bazat pe dezvoltarea relațiilor dintre tinerii din România și Republica Moldova, organizînd, astfel, diverse activități, atît formale, cît și non-formale.

Proiectul a fost coordonat de către Direcția Județeană pentru Sport și Tineret Sibiu și a avut loc la Ocna Sibiului. Reprezentanții asociațiilor au declanșat proiecte comune, în care prietenia și interacțiunea dintre cele două țări au fost cele mai relevante puncte. Prima seară a început cu un eveniment cultural românesc, după care a urmat seara culturală moldovenească, manifestări care au reușit să familiarizeze participanții cu obiceiurile și tradițiile necunoscute în totalitate. A fost programată și o zi pentru vizitarea Sibiului. Această “capitală europeană culturală”, după cum a fost intitulată, a impresionat prin arhitectura sa istorică și prin acea cultură germană, care și-a lăsat frumos amprenta asupra acestui oraș.

Acest proiect bilateral a avut ca scop crearea unei legături dintre tinerii celor două țări, precum și fondarea unor proiecte viitoare comune. A.I.C.I promite să ne susțină inițiativele, astfel încît, colaborarea noastră să aibă continuitate. Iar în urma acestui proiect, CTJM își propune stabilirea unor parteneriate cu ONG-urile din Sibiu, dar și cu asociațiile din Republica Moldova.

Comments

comments