Connect with US:

Selectarea participanţilor pentru schimbul de experienţă pentru proiectul “Abilitate versus Dezabilitate” Lituania, Vilnius 3-10 mai

marţi, 8 martie 2011

Proiect intercultural schimb de experienţă “Abilitate versus Dezabilitate”

Lituania, Vilnius 3-10 mai

Împreună cu CTJM în Lituania!

Centrul Tânărului Jurnalist din Moldova are plăcerea de a vă anunţa despre selectarea a 5 tineri pentru proiectul intercultural “Abilitate versus Dezabilitate”, care se va desfăşura în Lituania, oraşul Vilnius, Centru de conferinţe Karolina, la data de 3-10 mai 2011.

Scopul proiectului este să stimuleze participarea tinerilor cu dezabilități în activităţile comunităţii. Astfel echipa de tineri din Lituania, Italia, Olanda, Armenia, Azerbaidjan şi Moldova, cu dezabilități şi fără vor crea o atmosferă de înţelegere  şi atitudine pozitivă faţă de persoanele cu handicap şi includerea tinerilor cu posibilităţi reduse în activităţi de voluntariat.

30 de tineri şi 6 lideri de grup vor lucra împreună pentru o săptămână în Vilnius, Lituania, pentru descoperirea unor metode energizante prin includerea tinerilor cu posibilităţi reduse şi dezvăluirea lumii magice a mimilor.

Participanţii vor învăţa cum să interacţioneze cu tinerii cu handicap, să descopere creativitatea interioară prin jocuri de grup şi vor găsi soluţii pentru o mai bună includere a persoanelor cu handicap în activităţile comunitare la nivel local şi internaţional. Participanţii vor prezenta jocuri Energizer şi Team-buildinguri, care va permite includerea tuturor în activităţi.

Toate aceste jocuri vor fi colectate într-o broşură şi prezentate mai larg la alte proiecte desfăşurate de organizatori şi parteneri, pentru a mări participarea persoanelor cu handicap în activităţile de tineret.

De asemenea, toţi participanţii vor pregăti un spectacol final "Mime Backstreet", care va fi prezentat la Street Music Day, un festival desfăşurat în data de 7 mai, sub patronajul celebrului artisti şi muzician lituanian Andrius Mamontovas.
Tinerii vor îmbunătăţi propriile abilităţi de comunicare, limbă şi sociale, prin interacţiunea cu reprezentanţii din 6 naţionalităţi şi culturi diferite.
Cerinţe faţă de candidaţi:

- Vârstă 18-25 ani;
- Pentru a fi interesat în Arta spectacolului;
- Pentru a fi gata să interacţioneze cu tineri cu dizabilităţi;
- Pentru a fi gata să interacţioneze şi să coopereze cu reprezentanţi ai diferitor naţionalităţi şi culturi.

Pentru participare la concurs, expediaţi:

la adresa ctjmoldova@gmail.com cu subiectul Proiect intercultural schimb de experienţă“Abilitate versus Dezabilitate”

Termenul limită  pentru aplicări: 14 martie 2011

Doar persoanele selectate vor fi invitate pentru interviu.

Persoana de contact:

Daniel Vodă, Departamentul Comunicare şi IT

voda.daniel@gmail.com

069968759

Comments

comments