Connect with US:

Schimbul intercultural “Abilitate versus dizabilitate”

vineri, 13 mai 2011

În perioada 3-10 mai 2011, 5 tineri din Republica Moldova  au participat în cadrul proiectului european “Abilitate versus dizabilitate”, desfăşurat în oraşul Vilnius, Lituania, organizat de către „EurogemsLT”, asociaţie pentru iniţiative sociale, în parteneriat cu Centrul Tânărului Jurnalist din Moldova şi alte 4 organizaţii din Olanda, Italia, Armenia şi Azerbaidjan.

 

Scopul proiectului a fost de a integra tinerii din diferite ţări, în activităţi sociale pentru promovarea participării  persoanelor dezabilităţi în programe pentru tineret,  la nivel naţional şi local.

Un aspect important l-a constituit antrenarea a 6 lideri de grup şi altor 30 de tineri şi în activităţi culturale, pentru a realiza un „Mime backstreet“, prezentat la 7 mai în cadrul Festivalului Muzicii de Stradă. Eveniment patronat de artistul şi muzicianul lituanian Andrius Mamontovas.

„Este o şansă unică când poţi să înveţi cum să interacţionezi cu persoane cu dizabilităţi, să găseşti soluţii şi să intereacţionezi în cadrul unor activităţi comune”, ne-a mărturisit Cristina Turcin, una din participante, voluntară la Centrul Tînărului Jurnalist din Moldova, pe site-ul organizaţiei EurogemsLt, organizatori ai proiectului este evidenţiat aportul considerabil al echipelor la realizarea acestuia.

Reamintim că în cadrul schimbului intercultural au participat delegaţii din Lituania, Olanda, Italia, Armenia şi Ajerbaidjan.

Urmăriţi invitaţia video realizată de tineri: MIME STREET (Vilnius) 2011

Proiectul a fost realizat şi implementat de către „EurogemsLT”, asociaţie pentru iniţiative sociale, prin intermediul Programului “Tineri în Acţiune” al Comisiei Europene.

Vă  invităm să urmăriţi mai jos galeria foto de la eveniment.

 

Comments

comments