Connect with US:

Offline #3 – Reflectarea politicii externe în mass-media şi rolul presei în promovarea acesteia

joi, 5 martie 2015

11029844_10205206995870097_338577772_o Miercuri, 11 martie, ora 19.00, Centrul Tânărului Jurnalist din Moldova vă invită la un alt offline marca CTJM. De această dată, evenimentul va avea loc la Orange Café, iar în calitate de invitată va fi jurnalista Sorina Ştefârţă.

Sorina Ștefârță este editor-coordonator al publicației „Obiectiv european”, jurnalistă la „Ziarul Naţional”, iar anterior a activat la ziarul „Timpul”, din 2001 până în 2012, fiind redactor-şef, iar în perioada anilor 1995 - 2001 a ocupat mai multe poziţii la cotidianul „Flux”. În cadrul evenimentului vom discuta despre cum este reflectată politica externă în mass-media, care sunt factorii ce influenţează acest lucru şi cât de importantă este obiectivitatea şi echidistanţa în acest sens, astfel încât populaţia să nu fie dusă în eroare. De asemenea, vom aborda rolul mass-mediei în promovarea politicii externe, căutând răspuns la întrebarea dacă este întru totul meritul sau vina jurnaliştilor, faptul cum este reprezentată imaginea externă a statului.

Tema este una atât actuală, cât şi delicată. De aceea, este foarte important ca în urma acestui eveniment de tip discuţie, fiecare să tragă concluzii şi să poată înţelege cum funcţionează relaţia: politica externă – mass-media, cum aceastea se influenţează reciproc şi într-un final, ce obţin cetăţenii.

Astfel, vă aşteptăm miercuri, 11 martie, la Orange Café, ora 19.00, la offline-ul cu Sorina Ştefârţă, pentru a putea împărtăşi din experienţa sa şi a avea posibilitatea de a vă răspunde la toate întrebările voastre. Vă amintim că, pentru o mai bună organizare, e nevoie să vă înregistraţi aici.

Taxa de participare: 25 lei, care reprezintă, de fapt, consumația personală.

Vă mulţumim pentru înţelegere şi vă așteptăm cu mare drag la offline, pe 11 martie.

Comments

comments