Connect with US:

Rada Ursu: „Faceți ceea ce vă face fericiți”

duminică, 6 iulie 2014

radaRada Ursu este tânără talentată și cu o dragoste de viață de invidiat. Adoră animația grafică, cântă la chitară, la pian și vocal.  Un alt talent este pictatul. Iar pentru a o cunoaște vă invit la lectură.

Cine este Rada Ursu?

Sunt eu.

Ești o persoană de creație, cum de ai ales dreptul?

Cred că este un moment de slăbiciune la orice student când termină liceul și nu știe încotro să o apuce. Trebuie să alegi atât de repede ce să faci cu viitorul tău, că te poți pierde ușor. Am fost influențată de tatăl meu, el a vrut foarte mult să mă duc la drept, și i-am dat o șansă acestei facultăți. După un an, am crezut că înnebunesc, și m-am mutat la făra frecvență. Am continuat să fac ceea ce îmi place și să-mi explorez abilitățile. În scurt timp plec în Statele Unite și voi studia animație și design grafic. Oricum sunt sigură că dreptul îmi va fi folositor în viață. Tot ce se face se face spre bine. :) Cum ai început să faci animație?

De când am participat la Festivalul de Animație „ Anim’est” Chișinău, mi-a venit o dorință puternică să mă învăț să fac filme de animație. Desenez toată viața mea, încă din copilărie, dar am început să fac animație doar de un an. M-am învățat să animez singură, din internet. Apoi am aflat de cartea de animație a lui Richard Williams care m-a ajutat foarte mult. De asemenea am participat la 2 workshopuri de animație. 2D, 3D, Stop Motion, Pixilation... mi-a placut la nebunie, și continui să fac animații mai departe .

Ce semnificație are pentru tine Animation Worksheep 2014?

Oh, Animation Worksheep a fost o experiență superbă. Am învățat mult de la trainerii și colegii mei. Sunt niște oameni foarte talentați și interesanți. A fost o echipă minunată. Mi-a placut să  lucrez în echipă,  într-un studio de animație. A-ți avut vreodată  așa momente în care stiți în suflet că o experiență a fost parte din destinul tău? Asta am simțit eu despre Animation Worksheep 2014.  

Știu că pictezi, ai vreu stil preferat?

Nu pictez des, desenez mai mult. Îmi place să desenez în creion sau pix. Îmi place mult stilul Disney. Am crescut cu aceste animații, au un loc special în inima mea.

Cine te inspiră la ceva nou, de unde iei ideile?

De obicei ideile vin din imaginația mea. Dar desigur sunt persoane sau experiențe care mă inspiră în fiecare zi. De exemplu muzica mă inspiră foarte mult. Un cântec sau un muzician care îmi place foarte mult, automat îmi transmite o energie creativă, pe care nu pot sa o explic. Foarte des mă inspiră persoanele și animaluțele pe care le iubesc.

Care este cea mai mare realizare a ta ?

Pe plan profesional, cred că este spotul publicitar “Anim’est”  la care am participat la Animation Worksheep 2014. Va apărea pe ecrane toamna în Chișinau, când va veni festivalul “Anim’est” la noi. Abia aștept să îl vedeți!

În ce proiect ești implicată la moment?

La moment lucrez la o animație scurtă, este un proiect mic personal. O sa îl postez în youtube și facebook când îl termin.

Ce faci în timpul liber?

Orice îmi face poftă. Este diferit în fiecare zi. Stau în internet ca toată lumea, privesc filme. Îmi place să cânt la ghitară și să animez. Petrec timpul cu soțul meu, familia sau prietenii.

Un mesaj pentru cititorii e-Buletinul Tău.

Ascultați-vă mai des inima și instinctul. Iubiți-vă și respectați-vă unul pe altul. Faceți ceea ce vă face fericiți.

 

 Interviu realizat de Cristina Straton

Comments

comments