Connect with US:

Participarea în cadrul proiectului “Local in Global: Future Game”, Trebnitz, Germania

duminică, 22 iunie 2014

43În perioada 7-15 iunie 2014, la Trebnitz, o localitate situată la aproximativ 55 km distanță de Berlin, s-a desfășurat proiectul Local in Global : Future Game, care a întrunit mai mulți tineri din Polonia, Germania, Ucraina și Republica Moldova.

Trainingul a abordat tema dezvoltării durabile bazată pe  trei piloni – dezvoltarea economică, social/culturală şi ecologică,  prin intermediul jocului de simulare “Krapowa”. Astfel, fiecare participant și-a îmbrățișat noua sa “identitate”, acționând în conformitate cu rolul ce i-a fost acordat.

A fost într-adevăr un lucru impresionant și o experiență unică! Devenind Natan Coaler, Power Plant Manager, am fost obligată să acționez conform intereselor manifestate de personaj, care, deseori, erau chiar contradictorii aspirațiilor  proprii.     41Formarea NGO-urilor din cadrul comunității Krapowa și lucrul în echipă a reprezentat o nouă etapă a trainingului care a contribuit la dezvoltarea abilităților noastre organizatorice, de comunicare, de gestionare a conflictelor, dar și creative. Astfel, crearea unui proiect comun în cadrul fiecărei echipe, a permis să punem în aplicare capacitățile de care dispunem, însă, pe lângă aceasta, să aflăm și multe lucruri noi ce ține de Project Management.

O parte deosebit de frumoasă a proiectului a fost Cultural Evening, unde participanții au avut fantastica de a-și manifesta talentele împărtășind astfel prin performanța lor intensitatea muzicii, frumusețea dansului și valorile culturii naționale. Numărându-mă printre participanții din partea Republicii Moldova, am remarcat cordialitatea și solidaritatea ce ne-au permis să formăm o adevărată echipă.

Mulțumim CTJM pentru oportunitate!

                                                                                                 

                  Olga Ixari

Masterand la Facultatea de Științe Economice,

Universitatea de Stat din Moldova

 

Comments

comments