Connect with US:

Participă la un training internațional despre creștere, prosperitate și dezvoltarea sustenabilă

marţi, 7 aprilie 2015

DSCN3284

Trainingul "Beyond Growth" va avea loc între 19-26 iunie, 2015 în Krzyzowa, Polonia și este organizat în parteneriat cu CTJM de către Kreisau-Initiative e.V., Berlin.

Concept:

"Beyond Growth" este un training organizat pentru activiștii din ONG-uri, educatorii, multiplicatorii, profesorii și lucrătorii de tineret care își doresc să înțeleagă mai bine subiectul, să-și extindă planul metodologic și/sau să dezvolte proiecte proprii în regiunea lor. Proiectul care va reuni 30 de participanți din 6 țări (Armenia, Bulgaria, Germania, Moldova, Polonia și Ucraina) este bazat pe problema economiei în dezvoltare, care necesită un volum mare de energie, resurse și terenuri, ce produc cantități sporite de deșeuri și influențează asupra încălzirii globale. Cum poate exista o dezvoltare continuă în cadrul unui sistem ecologic limitat? Presupusa nevoie de creștere economică a devenit o paradigmă care impregnează gândirea și rutina noastră de zi cu zi. Scopurile acestui proiect sunt oferirea unei mai bune înțelegeri a creșterii economice, restricțiilor și alternativelor acesteia; furnizarea metodelor pentru activitatea educațională și dezvoltarea ideilor pentru proiecte locale în domeniul sustenabilității.

Programul proiectului constituie 5 părți, care vor include o varietate de metode interactive de lucru individual și în echipă, precum și discuții în plen:

1. Elementele de bază a economiei: Ce se dezvoltă, o dată cu dezvoltarea economiei?
2. Dimensiunea ecologică: Creșterea nelimitată pe o planetă limitată?
3. Dimensiunea socială: Corespunde dezovoltarea așteptărilor existente?
4. Dimensiunea globală: Poate fi asigurată dezvoltarea în toată lumea?
5. Perspective și alternative: Ne așteaptă o economie diferită?

Programul prevede suficient timp pentru integrarea în grup, o excursie, precum și activități de petrecere a timpului liber.

Cerințe de participare:

- Vârsta de peste 18 ani;
- Reședința în Republica Moldova;
- Cunoașterea limbii engleze la nivel fluent;
- Interes în domeniul economiei, dezvoltare, sustenabilitate și/sau educație non-formală.

Termeni și condiții:

Costurile pentru acomodare și masă sunt acoperite de către organizatori, iar cheltuielile de transport vor fi rambursate (suma maximă rambursabilă: 275 de Euro). Taxa de participare este de 30 de Euro. Persoanele interesate sunt rugate să completeze formularul de aplicare.

Data limită: 21 aprilie, 2015, ora 23:59. Doar persoanele preselectate vor fi contactate pentru interviu.

Persoana de contact:

Violetta Iaroș
violetta.iaros@gmail.com

Comments

comments