Connect with US:

Offline #6 – Drepturile omului şi modul în care sunt reflectate de mass-media

luni, 20 aprilie 2015

Offline #6 FinalMiercuri, 22 aprilie, ora 19.00, la Tucano Coffee Brasil, Centrul Tînărului Jurnalist organizează un alt offline ce va avea drept tematică, modul în care sunt reflectate şi relatate drepturile omului de către mass-media şi prin intermediul acesteia. Învitată va fi Natalia Ghilascu, redactor-şef la discriminare.md.

Natalia Ghilașcu, invitata specială a offline-ului din 22 aprilie, este jurnalistă, producător de emisiuni talk-show la Canal Regional, redactor-șef la portalul discriminare.md, activistă.Pasionată de arta video, produce documentare televizate despre drepturile omului, a absolvit programului american ”Lumea Deschisă”, unde este apreciată drept femeia lunii care inspiră, Natalia se consideră o norocoasă că s-a născut în Republica Moldova, motivul pentru care a devenit o luptătoare pentru justiție și pentru egalitate în drepturi. Modelul de liderism din lume la care aspiră este Martin Luther King și Mahatma Gandhi.

Dacă ar vrea să schimbe ceva în societatea moldovenească ar alege să se schimbe pe a însăși. Calitățile pe care le apreciază în oameni: curajul, sinceritatea, dorința de a crea o lume mai bună. Îi place să călătorească, a vizitat circa 15 țări din lume și speră ca în următorii ani să viziteze încă tot atâtea. Vrea să descopere lumea, iar pe lângă activitatea profesională practică meditația Reiki de unde se inspiră pentru a fi în armonie cu Universul.

În cadrul evenimentului va vorbi despre cum sunt reflectate în mass-media drepturile omului și unde există cele mai mari încălcări. Chiar dacă tema discriminării  este una actuală, mediatizată intens, jurnaliştilor le scapă multe lucruri şi sunt cazuri în care nu ţin cont de reguli sau etică. Natalia, datorită experinţei semnificative asupra acestui subiect, ne va relata despre ce ar trebui să cunoască jurnaliștii atunci când planifică să reflecte o tematică atât de sensibilă, cum ar trebui s-o facă corect.

Despre drepturi, discriminări, mass-media, consumator de media şi interdependenţa acestora vă invităm să descoperiţi mai multe detalii, miercuri, 22 aprilie, ora 19.00, la Tucano Cafe, str. Bodoni, să aflaţi direct de la invitată cum poţi să îmbini activitatea de jurnalistă cu activismul civic și să aduceți o schimbare pozitivă, mai ales celor care se bucură mai puţin de atenţie.

Tradiţional vă invităm să vă înregistraţi aici şi vă aşteptăm miercuri, 22 aprillie, la Tucano Cafe, cu multă energie pozitivă, entuziasm şi nu în ultimul rând, cu întrebări foarte bune.

Comments

comments