Connect with US:

Centrul Tînărului Jurnalist din Moldova celebrează 8 ani de activitate.

luni, 22 noiembrie 2010

Astăzi, 22 noiembrie 2010, Centrul Tânărului Jurnalist din Moldova (CTJM) organizează serata de celebrare a 8 ani de activitate, în cadrul căreia vor fi prezentate rezultatele înregistrate de orgnanizație în dezvoltarea mass-media.

Timp de opt ani, Centrul Tînărului Jurnalist din Moldova a contribuit la consolidarea presei tinerilor prin crearea unei reţele naționale. La nivel online s-a creat un digest a celor mai importante ştiri şi oportunităţi din domeniul activităților de tineret, numit “Buletinul t@u”, precum şi o listă de discuţii, prin intermediul căreia tinerii îşi pot exprima liber punctul lor de vedere  privind anumite subiecte de pe agenda media. O altă realizare a fost publicaţia periodică « Ziarul Tău », distribuită în cadrul instituţiilor şcolare pe întreg teritoriul ţării.

De asemenea, s-au organizat seminare de instruire, şedinţe de consultanţă, s-a acordat sprijin informaţional în crearea a sute de ziare (2002-2010), 20 de blogguri (2009), organizarea a 8 Cluburi de presă (în 2010), a cca 15 Cluburi de discuţii (2009-2010), în care au fost antrenaţi  tinerii jurnalişti de pe întreg teritoriul ţării, inclusiv din Transnistria şi Găgăuzia. În cadrul evenimentului vor participa noii membri CTJM, membrii fondatori, precum şi alţi invitaţi, reprezentanţi ai societăţii civile, care au contribuit la dezvoltarea mass mediei tinerilor în Moldova.

« Timp de 8 ani, organizaţia pe care o reprezint, la momentul de faţă, a contribuit la formarea sutelor de tineri jurnalişti, fiind ca o punte de legătură între aceştia şi experţii în domeniul, asigurând, asfel creşterea profesionalismului unei noi generaţii de jurnalişti. Faptul că după atâta timp acest ONG continuă să se dezvolte și să educe tinerii este un lucru demn de apreciat. Despre asta vorbesc și zecile de activități, proiecte de nivel naţional şi internațional desfășurate de CTJM » a subliniat Ecaterina Covali, Preşedinte CTJM.

Comments

comments