Connect with US:

Echipa Centrului Tînărului Jurnalist din Moldova a mers la copiii din „Casa Gavroche” cu un trenuţ al surprizelor.

marţi, 21 decembrie 2010

La 20 decembrie, curent, în jur de 15 tineri jurnalişti, membri ai echipei Centrului Tînărului Jurnalist din Moldova (CTJM), au vizitat copii de la de la “Casa Gavroche”, unicul Centru din municipiul Chişinău care se ocupă de reabilitarea şi resocializarea copiilor proveniţi din familii cu risc de abandon.

CTJM-iştii le-au adus copiilor cărți, hăinuțe, rechizite școlare, jucării, pe Moş Crăciun şi Alba ca Zăpada.

Tinerii jurnalişti i-au provocat pe copii să zîmbească printr-un program festiv de colinde şi jocuri. Drept mulţumire, copii au recitat poezii, au dansat și au cântat împreună cu cei de la CTJM.  La sfîrșit, copiii, au primit daruri şi au avut parte de dulciuri.

Această activitate face parte din campania ”Fii mai bun de Crăciun în stil CTJM !” ,  lansată astăzi de Centrul Tînărului Jurnalist din Moldova, care are drep scop facilitarea dialogului cu tinerii aflaţi în dificultate, prin crearea atmosferei sărbătoare.

Timp de două săptămîni, membrii şi voluntarii CTJM vor realiza materiale jurnalistice (presă scrisă, radio, TV) despre copiii de la Centrul de plasament “Casa Gavroche”, care vor fi mediatizate în presa scrisă, presa online, radio şi TV, cu scopul de a sensibiliza opinia publică privind abandonul copiilor şi violenţa în familie

Comments

comments