Connect with US:

CTJM te invită la offline cu Iulia Semionova

luni, 23 martie 2015

1111Vineri, 27 martie, ora 19.00, la Orange Café, Centrul Tînărului Jurnalist din Moldova organizează, în premieră, un offline în limba rusă. În calitate de invitată o vom avea pe Iulia Semionova, preşedintele Asociaţiei jurnaliştilor vorbitori de limbă rusă din Moldova.

După mulţi ani de activitate, în urma numeroaselor offline-uri organizate, cu diferiţi invitaţi, Centrul Tînărului Jurnalist organizează primul offline ce se va desfășura în limba rusă, speaker fiind Iulia Semionova, preşedintele Asociaţiei jurnaliştilor vorbitori de limbă rusă din Moldova, redactor-şef al portalului ENEWS.MD, corespondent la Deutsche Welle la Chişinău. Participanții vor avea ocazia de a discuta despre mituri şi stereotipuri legate de profesia de jurnalist.

Atunci când aleg acest drum, când visează la o carieră de jurnalist, frumoasă şi fără sacrificii, mulți se înşeală şi au aşteptări diferite de realitate. Vedetismul, aspirația de a fi cât mai cunoscuţi sunt ceea spre ce tind mulți dintre tinerii jurnaliști, însă a te considera jurnalist, mai cu seamă unul bun, este destul de greu şi pentru aceasta trebuie să lucrezi foarte mult, să fii conştient că nu tu vei fi responsabil de alegerea temelor pe care le vei aborda, că tu nu vei dicta când şi cum vor fi  publicate subiectele. De asemenea, noţiunea de jurnalist nu se rezumă numai la faptul că lucrezi la televiziune sau că prezinţi un anume buletin de ştiri. Acesta presupune mult mai multă muncă, sacrificii şi niveluri de creştere.

Despre toate acestea şi multe alte detalii vă invităm să discutăm vineri, 27 martie, la offline cu Iulia Semionova, cea care prin intermediul experienţei sale, va răspunde la întrebările pregătite, va fi o călăuză în procesul de autorealizare, de formare a carierei voastre. În cazul în care va fi nevoie, vom traduce atât întrebările, cât şi răspunsurile pregătite de voi, fără bariere lingvistice.

Vă amintim că este nevoie să vă înregistraţi aici cu o întrebare specială la care doriţi sa aflaţi răspuns şi să aveţi 25 de lei la îndemână, ce vor reprezenta consumaţia personală.

Centrul Tînărului Jurnalist vă mulţumeşte că sunteţi alături şi vă aşteaptă cu drag la eveniment.

Comments

comments