Connect with US:

CTJM organizează trei focus-grupuri în cadrul Recensământului Presei Tinerilor

duminică, 19 aprilie 2015

11109189_866143703459031_671049482289036025_o

Centrul Tînărului Jurnalist din Moldova (CTJM) anunţă în perioada 18 – 24 aprilie, înscrierea tuturor doritorilor - consumatori de media online sau de ziare, pentru participarea la 3 Focus-grupuri. Acestea reprezintă o activitate din cadrul Recensământului Presei Tinerilor.

Focus grupurile au drept scop implicarea a 36 de participanţi, cu diferite vârste, în trei valuri, care citesc şi se informează din ziare şi media online, pentru a analiza datele recensământului prin dezbateri active, a căuta soluţii și genera idei față de problemele identificate ale mass-mediei tinerilor: lipsa de profesionalism, organizarea slabă a procesului editorial, sau posibilităţi restrânse de dezvoltare (instruiri, traininguri), calitatea joasă a design-ului şi altele.

Focus-grupurile vor fi organizate pentru trei categorii de vârste: 17-20 de ani, 21-24 de ani şi 25-30 de ani. Principalele condiţii de participare sunt următoarele:

- Să faci parte din aceste categorii de vârstă;
- Să consulţi şi să te informezi atât din ziare, cât şi din media online;
- Să nu faci parte dintr-o instituţie media;
- Să fii disponibil în zilele în care se vor desfăşura Focus grupurile (27, 29 aprilie, 1 mai, în funcţie de categoria de vârstă).

Evenimentele vor include completarea unor chestionare cu referire la situaţia ziarelor şi a portalelor online din Republica Moldova, cu întrebări apărute pe parcursul colectării datelor în cadrul recensământului. Mai apoi, vor fi iniţiate discuţiile propriu-zise. Toate datele vor fi sistematizate de către echipa de proiect şi vor fi ataşate la raportul final al Recensământului Presei Tinerilor, ca anexă.

Pentru a participa la discuţii, vă rugăm să vă înregistraţi aici. Focus grupurile vor dura în jur de două ore, iar participanţii vor fi remuneraţi.

Detalii organizatorice (ora,locația) vor fi comunicate persoanelor selectate, prin email.
Reamintim că în luna martie, Centrul Tînărului Jurnalist din Moldova a lansat Recensământul Presei Tinerilor, prima activitate din cadrul proiectului Noua Generație Media, ce are drept scop colectarea de date şi analiza presei tinerilor, la nivel naţional.

Pentru detalii:
Violeta Mihailova
Director de Proiect
GSM: 069 986 193
E-mail: mihailova.violeta.eu@gmail.com

flag americanAcest proiect este posibil datorită ajutorului generos al poporului american oferit prin intermediul Departamentului de Stat al SUA. Opiniile exprimate aparțin Centrului Tânărului Jurnalist din Moldova și nu reflectă în mod necesar poziția Departamentului de Stat al SUA.

Comments

comments