Connect with US:

CTJM anunță înscrierea participanților la Şcoala de Vară „Noua Generaţie Media”

joi, 21 mai 2015

scoala de vara

Școala de Vară este o  activitate  din cadrul proiectului „Noua Generație Media”, implementat în perioada martie – decembrie 2015,  de către Centrul Tînărului Jurnalist din Moldova (CTJM), cu suportul financiar al Departamentului de Stat al SUA și se va desfășura în perioada de 11-17 iulie curent. Aceasta are drept scop instruirea a 30 de tineri din diferite regiuni ale țării, cu vârstă cuprinsă între 17-21 ani, în bazele jurnalismului.

Timp de șapte zile, participanții vor avea oportunitatea de a cunoaște profesioniști în domeniu, care își vor împărtăși din experiență şi de la care vor afla cum pot  contribui personal la dezvoltarea unei mass-medii obiective și de calitate. Mai apoi, tinerii vor crea produse media, iar autorii celor mai relevante materiale vor avea posibilitatea de a realiza stagii de practică în instituții de profil. De asemenea, prin inițierea în jurnalism și dezvoltarea gândirii critice, se urmărește  implicarea ulterioară a participanților în procesul de luare a deciziilor în comunitate.

Agenda școlii de vară include activități non-formale și sesiuni  teoretico – practice de  oratorie, actorie, presă scrisă, presă online, radio și televiziune. După sesiunile teoretice, participanții vor aplica în mod practic cunoștințele acumulate,  identificând în echipă câte o problemă din societate, pe care o vor soluționa ulterior prin intermediul instrumentelor mass-mediei. Reîntorcându-se în localitățile lor, tinerii vor avea la dispoziție șase săptămâni în care, cu ajutorul unui mentor, vor dezvolta, definitiva şi lansa un produs media de calitate.  Autorii celor mai bune materiale vor beneficia  de stagii de practică în cadrul instituțiilor media locale.

Pe parcursul școlii de vară, tinerii  își vor dezvolta un șir de capacități, precum gândirea critică, creativitatea, flexibilitatea, abilități de lucru în echipă și analiză, căpătând cunoștințe de bază în domeniul jurnalismului. Toate acestea vor putea fi aplicate de către participanți în alegerea carierei și în participarea activă în procesele sociale și civice din comunitate.

Școala de vară nu presupune o taxă de participare. Cei interesați  de a face parte din „Noua Generație Media”, se pot înscrie completând formularul de aplicare, de pe data de 20 mai până pe 20 iunie. Doar persoanele preselectate vor fi contactate pentru etapa de interviu.

Pentru detalii:

Violeta Mihailova
Director de Proiect 
GSM: 069 986 193
E-mail: mihailova.violeta.eu@gmail.com

flag american

Acest proiect este posibil datorită ajutorului generos al poporului american oferit prin intermediul Departamentului de Stat al SUA. Opiniile exprimate aparțin Centrului Tânărului Jurnalist din Moldova și nu reflectă în mod necesar poziția Departamentului de Stat al SUA.

Comments

comments