Connect with US:

CTJM a relansat seria de offline-uri

marţi, 22 septembrie 2015

IMG_6952Pe data de 19 septembrie, Centrul Tînărului Jurnalist din Moldova a organizat cel de-al XIII-lea offline, cu genericul „Televiziunea din culise”. Claudiu Lucaci, invitatul special al acestui eveniment, specialist în comunicare publică şi televiziune, membrul Comisiei de Etică şi Arbitraj TVR, le-a povestit tinerilor despre jurnalism, mass-media şi multe alte detalii care se află în spatele cortinei unei companii atât de mari, precum TVR.

Participanţii au avut ocazia să descopere cum se crează ştirile de calitate, care sunt etapele esenţiale în producţia unei emisiuni, date importante şi statistici din istoria TVR-ului, dar şi altele.

Datorită implicării active a participanţilor,  discuţia degajată s-a menţinut pe tot parcursul offline-ului.

„Greşeala jurnaliştilor este că ei nu sesizează faptul că sunt uşor de manipulat. Într-un fel sau altul, ei trebuie să-şi facă punte liberă spre succes fără ca să depindă de vreun politician sau partid politic”, a menţionat Claudiu Lucaci.

Claudiu Lucaci, de asemenea, a afirmat pentru toţi cei pasionaţi de jurnalism, că această profesie este extrem de solicitantă, iar tinerii trebuie să aibă forţă şi motivaţie pentru a putea trece prin toate obstacolele.

La finalul evenimentului, CTJM a organizat şi tombolă devenită deja tradiţie, prin care a fost selectat un participant căruia i-a fost înmânată o carte de specialitate despre televiziune, talkshow-uri și mass-media. Seria de offline-uri, însă, nu s-a încheiat aici. În scurt timp, Centrul Tînărului Jurnalist urmează să anunţe următorul eveniment la care vor fi bineveniţi toţi tinerii jurnaliști.

 

Comments

comments