Connect with US:

Avem nevoie de tine! CIVICUS invită tinerii jurnalişti pentru eveniment global al societăţii civile!

vineri, 10 iunie 2011

În septembrie, CIVICUS: Alianţa Mondială pentru Participare Civică, grupurile societăţii civile internaţionale, donatori şi reprezentanţii guvernului se vor uni la data de 10 CIVICUS în cadrul Adunării Mondiale din Montreal, Quebec, Canada. În acest an patru tineri jurnalişti din ţările în curs de dezvoltare au şansa să participe la cea mai mare adunare de activişti ai societăţii civile în lume.


Cei care vor fi selectaţi vor beneficia de o bursă completă (inclusiv călătorie, cazare şi de înregistrare). Cei patru jurnalişti selectaţi, vor avea acces deplin la toate sesiunile plenare şi sesiunile de activitate în cadrul Adunării Tinerilor din 8 septembrie şi în cadrul Adunării Mondiale din 10-12 septembrie.

Cerinţe:

Se vor selecta 4 jurnalist activi, care:

• au experineţă în abordarea subiectelor ce ţin de problemele societăţii civile (cum ar fi eficacitatea nivelului de dezvoltare, noile tehnologii informaţionale, valorile democratice şi justiţie)

• sunt cetăţeni ai unei ţări în curs de dezvoltare

• au vârsta între 18 şi 30 de ani.

Este necesar ca  panticipanţii să elaboreze un plan de diseminare fezabil,  utilizând rapoartele din acest domeniu, ca un instrument de conştientizare a drepturilor omului sau a problemelor de justiţie socială, explorate la eveniment. Libertatea de creaţie va fi la discreţia participanţilor, care vor fi obligaţi să raporteze,  minim la două sesiuni pe zi, în limba spaniolă, engleză, ori franceză (limba de comunicare va fi la alegere).

Cum puteţi aplica?

Pentru a aplica, trebuie să prezentaţi CV-ul  şi un articol  din 250 de cuvinte  "De ce este important pentru societatea civilă să colaboreze cu mass-media" la adresa de email  rowena.mcnaughton@civicus.org înainte de 15 iunie 2011. Jurnaliştii aleaşi vor fi informaţi înainte de 30 iunie 2011.

Pentru mai multe detalii accesaţi: www.civicusassembly.org.

Comments

comments