Connect with US:

Anunț de selectare a participanților la proiectul “Young Journalists on Tour – alternative living concepts”, Polonia,Krzyżowa, 16 – 23 noiembrie 2013

luni, 19 august 2013

KryzowaCentrul Tînărului Jurnalist din Moldova îți oferă posibilitatea de a participa la proiectul "Young Journalists on Tour - alternative living concepts", ce se va desfășura între 16 -23 noiembrie 2103, în Krzyżowa, Polonia. Delegarea a 5 persoane din Republica Moldova este posibilă datorită unui parteneriat încheiat între CTJM și Kreisau-Initiative e.V., Berlin.

În cadrul  proiectului „Young Journalists on Tour - alternative living concepts” , realizat în colaborare cu partenerii din Germania, Polonia şi Ucraina sunt invitaţi tinerii cu vîrsta cuprinsă între 18-25 ani, interesaţi în mass-media, cu experiență în a scrie și fotografia pentru revistele școlare/studențești ori mass-media online,  precum și cei care doresc  să se iniţieze în domeniu.  Proiectul va aborda subiecte ce vizează dezvoltarea sustenabilă, conectată la viaţa de zi cu zi: probleme ecologice, culturale, conditiţiile de muncă  şi invenţiile creative. Timp de opt zile, participanții vor învăţa şi discuta despre problemele sustenabilităţii şi vor deprinde tehnici pentru realizarea materialelor în scris și fotojurnalism. Schimbul de experienţă  include două zile de lucru pe teren în Wroclaw şi în suburbiile apropiate,  unde se vor  urmări  conceptele alternative de viață în raport cu diferite provocări globale, pentru dezvoltarea durabilă  economică și socială. După aceste două zile, participanții se vor  întoarce  la Krzyżowa și vor scrie articole, bazate pe rezultatele cercetărilor lor. Acestea vor fi  publicate în mass-media online și în ziarele regionale selectate. 

Cerințe față de candidați:

- vîrsta 18 - 25 de ani

- vorbirea fluentă a limbii engleze

- manifestarea interesului față de dezvoltarea sustenabilă

- disponibilitatea de a interacționa cu reprezentanții altor culturi

- experiența în domeniul presei scrise constituie un avantaj

Cheltuielile de transport și acomodare sunt acoperite de către organizatori. Totodată, participanților le va fi reținută o taxă de 30 de euro din suma pentru călătorie, pentru a asigura alimentarea zilnică. Persoanele interesate sunt rugate să expedieze CV-ul şi o scrisoare de motivare la adresa ctjmoldova@gmail.com.

Termenul limită : 1 septembrie 2013

Doar persoanele selectate vor fi contactate pentru interviu.

Persoana de contact:

Olga Cheptene

Coordonator al Departamenului Comunicare

ocheptene@gmail.com

Comments

comments